Verschil hairstrokes, microblading en powderbrows (wenkbrauwen).

Bij hairstrokes of haartjestechniek probeert men wenkbrauwhaartjes te imiteren, dit gebeurt machinaal en blijft gemiddeld tussen de 3 tot 12 jaar. Gemiddeld want er zijn uiteraard uitzonderingen bij wie het sneller vervaagt of bij wie het langer blijft. Aangezien het pigment dieper wordt ingebracht en ook nog een klein beetje uitzet ziet dit er iets voller en grover uit, om die reden word hairstrokes zelden nog geplaatst. Microblading is eigenlijk hetzelfde principe, men gaat ook wenkbrauwhaartjes trachten te imiteren, dit gebeurt echter niet machinaal maar handmatig. Met een ultrascherp mesje (blade) worden er kleine groefjes (sneetjes) in de huid aangebracht waar pigment wordt ingebracht.
Deze haartjes zien er nog iets fijner uit dan bij de hairstroke techniek en creëert een zo natuurlijk mogelijk ogende wenkbrauw. Aangezien dit oppervlakkiger is (minder diep) blijft microblading slechts 1 tot 2 jaar en dient dit dus regelmatig te worden bijgewerkt, om die reden spreekt men ook soms van semi-permanente make up. Powderbrows is de allernieuwste wenkbrauwtechniek in permanente make up. Het grootste verschil met hairstrokes of microblading is dat men bij powder brows geen haartjestechniek maar eerder een poedereffect nabootst. De wenkbrauwen worden als het ware ingeschaduwd maar dan op een heel natuurlijke zachte manier. Idem dan bij microblading dient deze techniek ook regelmatig opgefrist te worden. Wij zijn zelf in de wolken met de resultaten van deze nieuwe techniek.

Welke techniek het beste bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren, eerst en vooral van de manier waarop jouw eigen natuurlijke wenkbrauwen (nog) zijn opgebouwd en uiteraard is het ook een kwestie van persoonlijke smaak. Hou er rekening mee dat hairstrokes een ruwer, grover, opvullend effect geeft dus wanneer je echt heel duidelijke fijne haartjes wil onderscheiden kies je best voor microblading.
Na 1 of 2 jaar omschakelen van microblading naar hairstrokes of powderbrows is doorgaans geen probleem, omgekeerd is echter een ander verhaal, dan is het afhankelijk van de mate van het vervagingsproces. Wanneer je een afspraak maakt hoef je op voorhand niet te beslissen welke techniek je kiest, Margot bekijkt en bespreekt samen met jou tijdens je afspraak welke het beste bij je past en welke jij zelf het mooist vind. 

Wenst u een afspraak of meer informatie ?
Vul volgend formuliertje in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

    Ik wens een afspraakIk wens meer informatie

    * betreffende...

    PMU ogenPMU wenkbrauwen (microblading, powderbrows of hairstrokes)PMU liplinerPMU nude lipsHuidverbetering

    Ik heb het privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord

    Vincent De Loof