Belangrijk bij pmu

Wij trachten onze klanten steeds zo goed mogelijk te informeren, dus wenst u een afspraak te maken of heeft u reeds een afspraak genomen, neem dan even de tijd om volgende punten aandachtig door te nemen:

* Voor welke mensen is PMU niet geschikt of wanneer wordt PMU niet aangebracht?
 – Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft wordt er geen pmu aangebracht
 – Indien u een chemobehandeling ondergaat of recent een oogoperatie hebt ondergaan is dit meestal geen probleem maar vraagt u toch best eerst toestemming aan de arts.
 – Indien u botox- of collageen inspuitingen heeft en u laat de wenkbrauwen doen dient er minimaal een 6-tal weken tussen de behandelingen te zitten.
– Heeft u onlangs een ooglidcorrectie laten uitvoeren, dan vraagt u de behandelende arts best hoelang u dient te wachten vooraleer permanente make up aan de ogen te laten uitvoeren, meestal is dit toch minimum een zestal weken. (zie artikel).
 – Gelieve ons op de hoogte te brengen indien u andere medicijnen gebruikt.

* U laat u permanente make up aan de lippen plaatsen en u heeft u in het verleden reeds last gehad van herpes (koortsblaasjes) aan de lippen ? Dit is geen probleem maar bel ons dan wel even op, dan geven wij je meer uitleg.

* Laat u permanente make up aan de ogen plaatsen, hou er dan rekening mee dat de verdoving door ons ter plaatse word aangebracht en dit nog even moet inwerken. Er word dus pas ongeveer 1 uur na aankomst gestart met de behandeling, een boek of een krant kan in dat geval handig zijn, zelf mag je geen verdovende zalf aan de ogen aanbrengen.

* Tracht indien mogelijk alleen te komen, dit omdat we over een beperkte wachtruimte beschikken en het anders vaak nogal druk en rumourig kan zijn.

* Heeft u in het verleden al problemen gehad van herpes of zona aan de ogen en u laat uw ogen doen, dan raadpleegt u best eerst uw arts en vraagt u om zijn toestemming. U brengt ons hiervan ook best op de hoogte bij het maken van uw afspraak.

* Lenzen kunnen ter plaatse uitgedaan worden, deze kunnen tijdens de behandeling niet ingehouden worden. Wij raden aan om deze de eerste dagen na de behandeling nog niet onmiddellijk opnieuw aan te brengen, voorzie dus als alternatief een bril indien u zelf met de wagen komt.

*Allergische reacties zijn niet uit te sluiten, toch hebben we dit op meer dan 25 jaar nog nooit meegemaakt, indien u 100% zekerheid wenst kan er vooraf steeds een klein puntje op een niet zichtbaar stukje huid worden geplaatst om te zien of u hierop reageert.

* Probeer goed op tijd te komen, probeer eventuele files in te calculeren. Indien u meer dan een kwartier te laat komt kunnen wij niet meer garanderen dan de behandeling nog kan worden uitgevoerd, aangezien de volledige agenda op die manier komt overhoop te liggen.

* Bij annulatie van een afspraak dient u (minstens) 2 dagen (48 uur) vooraf te verwittigen. Zoniet worden er annulatiekosten aangerekend.

*De wachttijd voor een afspraak bedraagt gemiddeld tussen de 1 en 3 maanden, hou er rekening mee dat deze wachttijd hetzelfde bedraagt voor eventuele bijwerkingen.

*Permanente make up blijft gemiddeld tussen de 3 en 12 jaar (volledige vervaging), dit is heel verschillend van persoon tot persoon en is een vervagingsproces dat gelijkelijk verloopt. Uiteraard zijn er uitzonderingen bij wie het sneller vervaagt of bij wie het langer blijft. Zo is het dus perfect mogelijk dat de éne persoon dit pas na 10 jaar dient te laten vernieuwen terwijl dit bij een ander reeds na 2-3 jaar nodig is.

*Hou er rekening mee dat (net zoals bij een gewone tattoo) de gekozen kleur niet altijd exact hetzelfde resultaat geeft op de huid, dit omdat de kleur wordt geabsorbeerd en omgezet door de huidpigmenten. Dit verschilt van persoon tot persoon, soms kan er bijvoorbeeld een licht blauwe of groene schijn optreden. Laat het ons weten indien dit bij jou het geval is en je dit als storend ervaart, vaak kan hier nog iets aan worden gedaan.

*Een zwelling en verkleuring na de behandeling is perfect normaal, de ene persoon heeft hier bijna geen last van, de andere heeft daar meer hinder van. Aangezien er kleine wondjes worden gemaakt in de huid bestaat er steeds een klein risico op ontsteking. Daarom vragen we steeds de instructies wat betreft de naverzorging goed op te volgen. Heel belangrijk is dat u de eerste week water, zon en make-up zoveel mogelijk mijdt, u zo weinig mogelijk in de ogen wrijft en de korstjes vanzelf laat afvallen, zeker niet afkrabben. Mocht u toch ondervinden dat de zwelling langer dan een paar dagen duurt of er abnormaal uitziet mag u ons steeds contacteren en/of raadpleegt u best een arts.

*Permanente make up is niet hetzelfde als tatoeëren, eerst en vooral wordt bij permanente make up veel minder diep gewerkt waardoor deze na verloop van jaren vervaagd. Bij een klassieke tatoeage worden de pigmenten dieper in de cellen ingekapseld waardoor dit blijvend is.

*Correcties van elders geplaatste permanente make up zijn mogelijk maar hiervoor dient u wel eerst langs te komen, op basis van een telefoongesprek of foto kunnen wij dit onmogelijk beoordelen.

*Mocht er na de eerste behandeling nog iets niet naar wens zijn en dit kan verholpen worden, perfectioneren wij dit met plezier, u mag u ons steeds contacteren om een nieuwe afspraak te maken, uiteraard doen wij dit gratis, laat dit echter ten vroegste 10 dagen na de eerste behandeling (op die manier is dit volledig genezen en pas dan kan u een definitief resultaat zien) en ten laatste 6 maanden erna weten, er dient echter wel steeds rekening te worden gehouden met onze gebruikelijke wachttijden.
Het is perfect normaal dat er soms 2 (of zelfs 3) behandelingen noodzakelijk zijn vooraleer een optimaal resultaat bereikt is. Gemiddeld 1 op 2 personen heeft na de eerste behandeling nog een kleine bijwerking nodig.

*Maak je niet onmiddellijk ongerust wanneer je onmiddellijk na de behandeling nog ongelijkheden ziet of indien de kleur erg fel is. Dit komt voornamelijk door de zwelling, ook zal de kleur na volledige genezing nog sterk verzachten. Het resultaat kan de eerste weken nog sterk veranderen. Pas na minimum 10 dagen kan er een eerste evaluatie worden gemaakt.

*De nabehandeling voor de ogen gebeurt met de besproken oogzalf, deze brengt u 4 maal daags gedurende minimum 5 dagen op de behandelde plaats aan. Uiteraard vermijdt u de ogen zelf. Deze zalf dient u zelf bij de apotheker te halen en is vrij van voorschrift. Gebruik deze niet langer dan 5 dagen, smeer deze niet te dik en herhaal dit niet meer dan 4 maal per dag. Overdrijven kan voor reactie zorgen.

*Het advies betreffende de verdoving geven wij u telefonisch of ter plekke mee wanneer u een afspraak maakt.

*Laat je niet wijsmaken dat permanente make up pijnloos is, dat is het zeker niet, er wordt echter een verdovende zalf gebruikt die dit heel draaglijk maakt. Ook bent u snel van de pijn verlost aangezien de behandelingen heel vlot en snel achter de rug zijn, daarna bent u voor jaren op uw gemak. Uiteraard kan de pijngrens bij verschillende personen sterk verschillen dus waar de ene persoon het gevoel als vervelend ervaart kan dit voor de andere als erg pijnlijk worden ervaren.

*Extreme permanente make up, waarmee we bedoelen, het laten vol tattooëren van het ooglid in de plaats van de wimperrand of extreme wings plaatsen wij niet (kleine wing is wel mogelijk). Wij behouden ons ook het recht om extravagante pmu te weigeren. Hierbij spreken we eerder over een gezichtstattoo en hiervoor kan u best bij een tattooëur terecht.

*Werd uw permanente make up bij ons geplaatst en u wenst deze te laten heropfrissen dan is dit geen probleem, hou er echter rekening mee dat dit niet gratis is indien dit langer dan 6 maanden geleden is.

*Gelieve geen alcohol te gebruiken voor de behandeling, alcohol werkt namelijk bloedverdunnend, laat ons iets weten indien u andere bloedverdunnende medicijnen gebruikt.

*Wenkbrauwen worden steeds voorgetekend (potlood) en pas na goedkeuring van de klant definitief (identiek) geplaatst.

*Hou er rekening mee dat hairstrokes (wenkbrauwen) soms een iets ruwer, grover, opvullend effect geeft.

*Wij werken enkel met europese pigmenten en materialen die zijn goedgekeurd volgens de strengste europese normen. Ook voeren wij hygiëne hoog in het vaandel, bij elke behandeling worden er nieuwe naaldjes en materiaal gebruikt en worden de reeds gebruikte vernietigd.

Wenst u een afspraak of meer informatie ?
Vul volgend formuliertje in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

    Ik wens een afspraakIk wens meer informatie

    * betreffende...

    PMU ogenPMU wenkbrauwen (microblading, powderbrows of hairstrokes)PMU liplinerPMU nude lipsHuidverbetering

    Ik heb het privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord