Interview Margot De Vidts

Voor het driemaandelijkse magazine ‘De Poejerdoeës‘ nam Lotte een interview af van Margot, lees hieronder het volledige interview.

HET GEZICHT ACHTER DE WINKEL

1 april is voor Margot dit jaar wel een heel speciale dag. Het is geen aprilgrap als ik zeg dat haar winkel dan 25 jaar bestaat! Naar aanleiding van dit speciale gebeuren, stelde ik haar enkele vragen om het verleden van de winkel te leren kennen.

Hoe ben je in deze job gerold?

“Hoe ik in deze job ben gerold? Dat is is eigenlijk heel onverwachts gekomen. Ik ben steeds vastberaden geweest toen ik in het middelbaar zat om rechten te studeren, maar keek er eigenlijk tegen op om nog zo lang te moeten studeren. Recht was in het middelbaar mijn favoriete vak, het interesseerde me wel en ik kon de leerstof heel goed studeren. Maar in mijn laatste jaar heb ik beslist om samen met mijn vriendin kleuteronderwijs te studeren, want ik zag graag kindjes. Maar na het eerste trimester besefte ik dat dit niks voor mij was, ik was niet muzikaal aangelegd en kinderen mochten niet stout zijn. Dus besloot ik om na Nieuwjaar schoonheidsverzorging te gaan studeren, want eigenlijk had ik van mijn kindertijd al een passie voor make up. Elke zondag nam ik mijn mama onder handen door haar wenkbrauwen te epileren en haar te schminken. Aangezien ik al mijn middelbaar had afgewerkt en geen basis had voor regentaat schoonheidsverzorging, ging ik dan maar terug in de tijd en begon opnieuw in het 5e middelbaar schoonheidsverzorging in KTA Jette. Dat was mijn passie, en ik begon dan ook al heel vlug mijn klantjes thuis op te bouwen.”

Waarover ben je op dit moment het meest trots in verband met de winkel?

“Ik ben heel trots op mijn volledige loopbaan, want al 25 jaar werk ik met hart en ziel aan mijn zaak. Het meest trots ben ik natuurlijk op de manier waarop ik de laatste jaren heb uitgebreid samen met Vincent. Toen ik Vincent leerde kennen tien jaar geleden, werkte ik al vijftien jaar alleen. Vele uurtjes per dag om alle klantjes te verzorgen. Met permanente make up die ik erbij deed, werd het heel druk voor mij en moest ik keuzes maken. Mijn droom was om uit te breiden, maar alleen wist ik niet goed hoe eraan te beginnen. Tot Vincent op het briljante idee kwam om samen uit te breiden want op dat moment had hij een kledingzaak.”

Wat zijn volgende uitdagingen die je wil bereiken?

“Kan je na 25 jaar nog uitdagingen hebben? Wel ja, dat kan ,tenminste als je beroep je passie blijft. En die dromen zijn er wel. Graag zou ik mij nog verder verdiepen in permanente make-up en opleidingen geven. Aangezien ik ook een diploma heb van regentaat schoonheidsverzorging en acht jaar heb les gegeven in KTA Aalst, blijft ervaring doorgeven één van mijn passies.”

Wat voor speciale dingen heb je al kunnen doen dankzij je job?

“Bekende mensen heb ik nog niet mogen ‘onder handen nemen’, al is het wel mijn droom om een BV te tatoeëren. Mijn man heeft ooit eens gevraagd aan een BV van tv om gratis haar ogen te doen. Dat kon, maar wel tegen betaling van een paar duizend euro. Dat hadden we er niet voor over. Maar eigenlijk hoeft dat niet voor mij. Mijn klantjes die tevreden zijn, dat zijn mijn BV’s. Maar ik hoop natuurlijk wel dat er op een dag eens een bekend iemand binnenwandelt.”

Hoeveel tijd steek je in de winkel buiten de openingsuren?

“We zijn open van dinsdag tot zaterdag van 9u tot 18u. Maar na de openingsuren zijn we natuurlijk altijd bezig met de zaak. Op maandag bijvoorbeeld ga ik collecties kiezen of gaan we naar de zaak om te kuisen of op te ruimen. Buiten de collecties kiezen, probeer ik dat de laatste tijd wel te beperken om ook op maandag naar de zaak te gaan. Ik en mijn man proberen ook om als we niet in de zaak zijn, ons te richten op ons gezin en de stress en de kopzorgen in de Stationsstraat te laten.”

Wat is het nadeel aan een job als de jouwe?

“Aan elke job zijn er voor- en nadelen vermoed ik. Wat zijn de nadelen die ik ervaar of ervaren heb in de voorbije jaren? Toen ik nog alleen werkte, kon ik geen vast uur zetten op mijn werkdag. Ik wou dat wel altijd, maar toen er dan een klantje belde en ik geen plaats meer had, dan schoof ik haar er nog rap ‘s avonds erbij en was ik bijna dagelijks tot 22u aan het werk. Tot op een dag mijn zoon vroeg wanneer mama hem eens in bed ging leggen. Ik voelde me zo schuldig. Ook mijn man is daar heel kordaat in en dankzij hem hebben we al 6 jaar een sluitingsuur.”

Dilemma: enkel kledingwinkel of enkel schoonheidssalon?

“Moeilijke keuze. Eigenlijk doe ik beide even graag, al moet ik zeggen dat permanente make up wel mijn grote passie blijft. Op dit moment zitten wij een beetje in een kantelmoment waarbij we vroeg of laat keuzes gaan moeten maken. Zowel kleding, klassieke schoonheidsbehandelingen en permanente make up combineren is geen evidentie. Wij hebben er al aan gedacht om onze zaak over te laten, enkel de kleding en klassieke behandelingen dan, de permanente make up zou ik uiteraard verder zetten en op dat vlak ook opleidingen voorzien. Mochten we ooit een mooi aanbod krijgen zouden we dit zeker overwegen, al moeten daar ook garanties tegenover staan. Wij beschikken momenteel over 2 uitstekende medewerkers en hun job zou ik zeker niet op het spel willen zetten. Geschikt personeel vinden is trouwens de dag van vandaag geen makkelijke opgave. Zowel ik als mijn man hebben het gevoel dat de zaak een beetje boven ons hoofd begint te groeien. Zo gaan we heel binnenkort wellicht opnieuw een klantenstop moeten invoeren omdat de agenda’s gewoon overladen vol zitten. Ikzelf wordt ook een jaartje ouder en dan zou een iets rustiger leven geen overbodige luxe zijn.”

Wenst u een afspraak of meer informatie ?
Vul volgend formuliertje in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

    Ik wens een afspraakIk wens meer informatie

    * betreffende...

    PMU ogenPMU wenkbrauwen (microblading, powderbrows of hairstrokes)PMU liplinerPMU nude lipsHuidverbetering

    Ik heb het privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord

    Vincent De Loof